POWERbreathe

POWERBreathe

Världens främsta andningstränare.

POWERBreathe

Andas dig starkare.

POWERBreathe

Ge dig själv ett bättre liv.

previous arrow
next arrow
Slider

Vad är POWERbreathe?

POWERbreathe är en andningsträningsenhet som tränar respirationsmusklerna och förbättrar lungkapaciteten. Vid användning av POWERbreathe möter användaren ett motstånd vid inandning för att på så vis stärka andningsmusklerna. POWERbreathe förbättrar din lungkapacitet, gör dig starkare och mer uthållig.

Apparaten är utvecklad av ledande forskare for att förbättra styrkan och uthålligheten i musklerna som används vid inandning. Speciellt musklerna runt revbenen (interkostalmuskulaturen) och mellangärdet (diafragma).

Tillverkaren föreslår att apparaten används två gånger dagligen. Varje tillfälle består normalt av 30 andningscykler. Efterhand som användarens andningsmuskulatur blir starkare kan apparatens motstånd ökas. POWERbreathe kan också användas som en del av din dagliga träningsrutin, antingen under uppvärmning, mellan träningsstationer eller vid nedtrappning.

POWERbreathe Plus för alla

POWERbreathe Plus green

  Light

POWERbreathe Plus blue

Medium

Heavy

Fördelar med POWERbreathe

Som alla andra muskler är det möjligt att träna respirationsmusklerna så att de blir mer motståndskraftiga mot utmattning. Högre tolerans mot utmattning ger bättre prestation, ökad träningstolerans och gör dig mindre andfådd.

POWERbreathe är handhållen och enkel att använda. Enheten är lätt att rengöra och kräver lite underhåll.

Förbättrar simprestationen med upp till 3,5%

 • Förbättrar prestationen på 100 & 200 m

Se relevanta studier

Förbättrar cykelprestationen med 4,6 % - motsvarande att dra av 3 minuter på ett 40 km tidsförsök.

 • Låt deltagarna rida 33% längre med känsla av mindre ansträngning

Se relevanta studier

Snabbare återhämtning vid återkommande sprinter med upp till 7%.

 • Förbättrad uthållighet av lungmusklerna med 27,8%
 • Förbättrad styrka av lungmuskulaturen med 31,2 %

Se relevanta studier

Förbättrar andningsstyrkan och uthålligheten, samt reducerar andningströtthet vid medicinska problem kopplat till andnöd eller tungandning.

 • Förbättring av astmasymptom (upp till 75%)

Se relevanta studier

Förbättrar förmågan att blåsa upp lungorna, kontrollera andningen och upprätthålla kraftfull andning.

 • Förbättrad uthållighet av lungmusklerna med 27,8%
 • Förbättrad styrka av lungmuskulaturen med 31,2 %

Se relevanta studier

Användarerfarenheter

Jag har kunnat återfå mina muskler runt mina stämband.

P. Meulendijk, 8 augusti 2017

Jag har använt Shaker-deluxe från POWERbreathe i nästan två år och det har stärkt andningen betydligt, och det hjälpte mig att träna stämbanden efter att jag fick en förlamning av en av dem under en huvudoperation för två år sedan. Med det unika lufttryck som uppstår vid användning av Shaker-deluxe (och möjlighet att justera lufttrycket genom att ändra lutningen på enheten) har jag kunnat träna dagligen och jag har lyckats återfå musklerna runt stämbanden. Dessutom har folket hos Powerbreathe nyligen varit mycket hjälpsamma efter att jag tappat min enhet och behövde en ny del. Det har varit ett nöje att uppleva denna typ av service utöver de övergripande positiva erfarenheterna jag har haft med produkten.

Jag känner att min lungkapacitet är mycket bättre.

Vinny, 19 augusti 2015

Jag har använt PowerBreathe, 30 andetag två gånger om dagen i ungefär en månad. Jag känner att min lungkapacitet är mycket bättre.

POWERbreathe var perfekt för Mt Elbrus.

Turner Twins - Ross Turner, 9 september 2015

POWERbreathe låter oss arbeta på ett billigt och bekvämt sätt, och var det bästa på marknaden för en bergsbestigningsexpedition (utan höjdträning). Enheten var lätt att ta med sig på resan och att använda varje dag på den nivå vi önska. POWERbreathe var perfekt för Mt Elbrus när berget både bestod av steniga ytor och is - två mycket olika typer av terräng som påverkar kardiovaskulära systemet på olika sätt. Med fler äventyr på gång fortsätter vi att använda POWERbreathe eftersom det är ett utmärkt sätt att träna sin kropp på - på ett mycket fördelaktigt sätt. Så att du också kan vara bekväm under ansträngande expeditioner.

Hur fungerar POWERbreathe?

Utmattning leder till mindre närvaro och sänker fokus. Andningen är bland det första som försvinner från medvetandet. Genom att använda POWERbreathe lär du känna dina egen andning och hur den är i olika grad av intensitet. Dessutom kommer styrketräning av andningsmusklerna att leda till starkare och mer uthållig andning, vilket ger dig mer träningskapacitet.

Tips för att använda POWERbreathe under träning

1. Placera näsklämman på näsan (det här är valfritt men hindrar dig från att andas genom näsan).

2. Ta 30 snabba och kraftfulla andetag genom POWERbreathe två gånger om dagen (helst morgon och kväll så att andningsmusklerna kan återhämta sig under tiden). Detta är träningsmetoden som är vetenskapligt bevisad.

3. Eftersom andningsmusklerna stärks och du ökar intensiteten kan du justera och öka motståndet på enheten.

4. Andningsmuskulaturen känns starkare efter några dagar, och efter 3 veckor kommer du att känna att andningen är starkare, och efter 4 veckor kommer aktiviteter bli lättare att utföra.

5. Kompletta instruktioner finns i användarmanualen.

Andas starkare

POWERbreathe, även känd som "vikter för andningsmusklerna", tränar andningsmuskler, främst mellangärdet (diafragma) och interkostalmusklerna, genom att skapa ett motstånd vid inandning. Detta stärker andningen och lungornas uthållighet.

Woman runner breathing
Swimmer breathing

Prestera bättre

Andningsmusklerna spelar en viktig roll vid andningseffektivitet under ett träningspass. Träna dem för öka motståndet mot trötthet och för ökad effektivitet: Lungorna behöver mindre syre, vilket ökar maximal effekt på arbetsmusklerna.

Bli och känn dig starkare

Öva de viktiga respiratoriska musklerna med POWERbreathe för att möjliggöra för din kropp att arbeta lättare. POWERbreathe ger ökad lungkapacitet, minskar arbetsbelastningen på hjärtat och förbättrar energinivåerna. Allt genom att träna andningen!

cycling competition
Saxophone player

Positiva reaktioner

Användningen av POWERbreathe minskar spänningar, förbättrar hållningen och håller blodtrycket på en normal nivå. Dessutom ger användningen av andningsorganen frisättning av endorfiner, vilket minskar ångest och förhöjer humöret.

Vilket motstånd behöver jag?

POWERbreathe Plus Light (lätt motstånd):

 • Om du tränar eller är fysiskt aktiv i mindre än 2,5 timmar i veckan och inte har några andningssvårigheter.
 • Om du tränar eller är fysiskt aktiv i mindre än 2,5 timmar i veckan och har mindre eller måttliga andningssvårigheter.
 • Om du tränar eller är fysiskt aktiv i mer än 2,5 timmar i veckan och har svåra andningssvårigheter.

powerbreathe light green

POWERbreathe Plus (Light)

649,00 SEK

POWERbreathe Plus

(Medium)

649,00 SEK

POWERbreathe Plus Medium (Medel motstånd - Bästsäljare):

 • Om du tränar eller är fysiskt aktiv i mer än 2,5 timmar i veckan och inte har några andningssvårigheter.
 • Om du tränar eller är fysiskt aktiv i mer än 2,5 timmar i veckan och har några, inte allvarliga, andningssvårigheter.

POWERbreathe Plus Heavy (Högt motstånd):

 • POWERbreathe Heavy Resistance (tungt) bör endast användas om du har nått den högsta styrkan på POWERbreathe medel motstånd (medium).

powerbreathe red

POWERbreathe Plus (Heavy)

649,00 SEK

Om du fortfarande vill köpa den här produkten, kontakta oss direkt på order@timik.se.