Om oss

Timik AB är en del av Timik Group, ett nordiskt hälso- och sjukvårdsföretag med fokus på medicintekniska produkter och utrustning för diagnostisering och behandling av akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Vi har särskilt fokus på produkter inom anestesi, infusion, pre-hospital, ventilation och neonatal vård. Vi strävar efter att göra de senaste framstegen inom medicinsk teknik tillgänglig för människor vars vardag påverkas av allvarliga medicinska tillstånd. Vi är experter på att leta reda på innovativ behandlingsteknik på global nivå som sedan kan distribueras till våra kunder i Norden.

Varför
Timik är Inuiternas ord för kropp, och eftersom de också var först med att befolka Arktis och den norra regionen av Europa så beskriver Timik oss väl. Vår vision är att passionerat inspirera till de bästa tillgängliga medicintekniska lösningarna. Genom att fokusera på den bästa och senaste tekniken, innovation och kompetens, förbättrar vi det dagliga livet för människor som lider av kroniska sjukdomar så de kan uppnå optimal livskvalitet.

Hur
Timik kommer alltid att upprätthålla stränga krav på kvalitet och effektivitet på de lösningar vi erbjuder. Vi följer all medicinsk forskning och letar hela tiden efter nya revolutionerande och lovande behandlingsmetoder och produkter. Vi strävar efter att vara en attraktiv organisation med erfarna och engagerade medarbetare som gör att vi tillsamans klarar av att leva upp till vår vision.

Vad
Timik erbjuder lösningar som är marknadsledande inom medicinsk behandling och teknologi, för att ge alla med behov möjligheten till ett bättre liv.